Rödvinsgryta med fläskfile och koriander a la Catja

MUMS säger min sambo och jag smakar där efter och tyckte likaså. Ett gott recept, säkert kort till nyårsafton? Eller bara en helt fantastisk varm gryta till magen när de är kallt ute. 
 
 
 
3-4 pers
1 1/2 tsk mald koriander
1 tsk grovmald svart peppar
800 g fläskfile
1 msk vetemjöl
4 msk olivolja
1 st stor gul lök
400 ml rödvin (t.ex - Zinfandel CLINE)
250 ml vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 - 2 msk strösocker
3 krm grovmald svartpeppar
1/2 kruka färsk persilija
1/4 kruka färsk koriander
(smaka av med salt)
 
  • Skär köttet i lagom stora kuber och krydda det med koriander och peppar, låt stå i kylen över natten.
  • Ta fram köttet och mjöla in det så alla bitar får mjöl på sig, sen stek det i olivolja (2msk) i en gryta på hög värme så köttet får gyllenbrun färg (genomstek ej) ta upp köttet och lägg det åt sidan.
  • Hacka löken och stek det i olivjolja (2msk) stek tills det är gyllenbrunt och ha sen i köttet igen.
  • Häll nu i vin, vatten, buljongtärning, strösocker, peppar, persilija och koriander och låt det koka på medelvärme i grytan under lock i en timme, eller tills såsen blir krämig, kolla någon gång så det en sätter sig fast i botten på grytan, beror på vilken gryta man har. Smaka av med salt om du tycker att det behövs.
 
 
Servera med en potatis med skal och en god sallad,
och varför inte dricka vinet som du hade till grytan också?
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0