Jag och min dotter Ella på snart 4 år blev sugna på att baka ett eget kärleksmums recept då jag själv älskar lite mer kakaosmak o kaffesmak i mina mums. Här får ni ta del av vår kreation.
Till 24 bitar.
Botten:
250 g äkta smör (med extra salt i)
4 1/2 dl socker
5 st ägg
5 dl vetemjöl
2 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl lättmjölk
Glasyr:
100 g äkta smör (med extra salt i)
1 1/2 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk
1 dl stark kokt kaffe
(jag kokade en vanlig kopp kaffe o 4 mått kaffe)
Kokos
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Botten: Smält smöret o låt de svalna.
- Vispade ägg o socker luftigt.
- Blanda alla torra ingredienser i en annan skål o sikta i de i äggsmeten o vänd runt till slät smet.
- Ha i mjölken och sist de smälta smöret o rör runt.
- Klä en bakplåt med två bakplåtpapper o bre ut smeten så där är två cm kvar på varje sida, kakan blir får platt om man brer ut den på hela plåten tycker jag.
- Grädda i mitten av ugen i ca 18-20 min. Min va klar på 18 min.
- Låt kakan svalna på platen under en duk. När kakan blrjat svalna så gör du glasyren.
- Glasyr: smält smöret o låt de svalna.
- Koka kaffet o låt de svalna.
- Ha i de torra ingredienserna i en skål.
- Blanda i kaffe o smör, rör runt till slät glasyr.
- Bre på de på kakan. Strö över kokos. Dela kakan o förvara i kyl.