Saffrans snurror
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special
FYLLNING
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2 msk romessens
PENSLING
1 msk mjölk
Råsocker
-
Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör, råsocker och rom till en slät massa. Dela degen i två lika stora delar på mjölat bord. Tryck försiktigt eller kavla ut varje degbit, cirka 1 cm tjock. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i 15-20 bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över råsocker och grädda i mitten av ugnen ca 13 min.