knäckig rabarber paj min absoluta favorit

 
 
 
500 g rabarber 
 2 dl havregryn 
1 1/2 dl socker 
1 3/4 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver 
1 krm vaniljsocker 
125 g smör 
1/2 dl vispgrädde 
1/2 dl ljus sirap
 
  • Sätt ugnen på 150 grader. 
  • Skölj o skär rabarbern i 1 cm tjocka bitar. Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. 
  • Ta fram en bunke o ha i alla torra ingredienser i den. 
  • Smält smör i dn kastrull o ha i grädde o sitap i den med. 
  • När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern. 
  • Sätt in det i mitten av ugnen i 50 minuter. Om pajen ser för ljus ut när tiden gått ut så låt de stå kvar tills gyllene färg. Till dig som har varmluft eller grill på ugnen kan ni snabba på processen med att grilla klart kakan snabbt istället i slutet. Så gör jag. Sen serverar jag pajan med en klick vanilj glass. Mums.
 
  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0