Mini biskvier med smak av konjak

Denna skapelse är magisk, älskar denna kaka. Man kan göra massa olika goda fyllningar, jag har valt en mörk med konjak smak. 
 
 
ca 25 st 
 
Egen mandelmassa. 
150 g mandel
150 g strösocker
 
  • skålla mandel o skala dom, spara gärna en 10 st med skal, mandelmassan blir så fin då, mixa med socker till mandelmassa.

Botten.
All mandelmassa du gjort
1 stor äggvita
(2 st om äggen är mini små)

 

  • ugnen på 165 grader (varmluft) ca 10-12 min. Vanlig ugn 200 grader, samma tid eller till gyllenbruna. Vispa ihop allt ordentligt o fyll de i en påse. Spritsa ut på bakplåtspapper den storlek du önskar. Jag gjorde lite större än en femkrona. Sätt in i ugn. Låt svalna på plåten, lossa sen med kniv.
 
Fyllning. 
200 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 msk kakao
3 krm konjak (smaksak)

choklad att doppa i (70%)

 

  • vispa samman allt o ställ kallt.
  • Bre sen önskad mängd fyllning på varje botten o ställ kallt igen.
  • Smält vald choklad o låt de svalna en stund. Doppa sen biskvierna o ställ kallt igen. Vill man garnera dom litta så ringla över lite choklad o ställ åter igen kallt.

Kan förvaras i kyl några dagar. rekommenderar att frysa in om många blir över.   

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0