Het kyckling med kvarngrynsallad

Nytt år nya vanor? Ja, för många är det ett löfte. Jag gillar att äta nyttig alltid lika mycket som att äta onyttigt! Här är ett recept till alla er där ute som vill mjukstarta er nya matvana eller bara för er som mig, älskar mat!
 
 
 
 
2-3 port
 
75g fetaost
1 dl finhackad blad persilija
Skal av halv citron
2 msk balsamico sigillo blu
2 msk fin olivolja
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 port av frebacco kvarngryn
5 st stora soltorkade tomater 
1 msk flytande honung
Stor påse blandsallad
 
3 st kycklingfileer
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 tsk flytande honung
1 1/2 krm chilliflakes
 
Parmesanost
 
  • Smula fetaosten i en skål till lagom bitar. Finhacka bladpersilija o ha i. Riv i citronskal med fint rivjärn o ha i balsamico, olivolja, peppar o honung, finstrimla o ha i de soltorkade tomaterna, koka kvarngrynen enligt anvisning o kyl ner det när de är färdigt, ha i det, rör om o låt stå. 
  • Dela kycklingen i kuber och stek dom på hög värme utan något att steka i, ha på salt, peppar, flakes o honung. Sänk värmen o stek färdigt. 
  • Ta en tallrik o lägg på sallad, innan du har på din kvarngrynsröra så häll ut överflödig vättska, toppa salladen med kvargrynsröran o din kyckling o riven parmesanost. Smaklig spis. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0