Grönkål och spenat soppa

 
 
 
5 portioner
 
250g rensad färsk grönkål
200g fryst spenat
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
15 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
3 krm salt (smak sak)
Peppar efter smak
 
 
  • Rensa grönkålen från sin tjocka stamm o skölj den ordentligt, lägg i en kastrull med allt utom olivolja, lök o vitlök. Koka upp. 
  • Skala lök o vitlök o stek detta lite i olivoljan. Ha sen i detta i kastrullen också.
  • Ha i vatten och buljongen. 
  • När allt är mjukt så mixa med en stavmixer. Låt koka liten stund till o mixa igen. Smaka nu av o se om du vill ha mer salt o peppar. 
  • Tips är att frysa in i portioner. Det gör alltid jag. Vill man kan man ha i en skvätt grädde när man serverar soppan, eller mer grädde för att få den krämigare. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0