Kyckling med dofter från marocko.

 
 
 
3-4 pers
 
8 st mellan stora morötter
2 st gula lökar
50 g skållad mandel
1 tak toppad malen spiskummin
6 st torkade aprikoser
1/2 kruka färsk mynta
1/2 saften av en citron
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 krm grovmalen svartpeppar
 
3 st kycklingfileer 
smör
3 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
 
Matyogurt
Citronskal
 
 
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter o lök. Dela morötterna på mitten (långsidan) o löken till fyra st klyftor, lägg det i stor ungsform. Blanda i mandel, salt, peppar, spiskummin o olivolja. Tilllaga det i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de är lite tuggmotstånd. salta o peppra kycklingen o stek den under tiden de andra står i ugnen o gottar till sig. Finstrimla nu aprikoserna till tunna skivor. När de i ugnen är klart så ta ut det, pressa citron över o ha på aprikosen o finhacka myndan o ha i det med o rör om. lägg upp tillsammans med kycklingen o servera med matyogurt o rivet skal av citron. Mums. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0