Havre och sötmandelflarn med mörk choklad

MUMS!
 
Detta är nog en av de godaste kakerna jag känner till, så simpel. Man kan äta hur många som helst, i alla fall på en lördag då man får kränga, nä skoj skoj. Testa detta receptet ni kommer ej ångra er! =)
 
 
 
 
Ca 50 st
 
5 dl havre
150 g smör
3 dl socker
2 st ägg
60 g hackad sötmandel
2 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Mörk choklad
 
 
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg havren i en skål och smält smöret, häll smöret över havren och rör runt, låt det svalna. Vispa upp äggen lätt och blanda socker, mandel, vetemjöl och bakpulver i en annan skål. När havren har svalnat så ha i äggen och rör runt sen torrvarorna.
  • Jag klickar utt med en tesked och nio stycken på varje plåt, varje klick ska va lika stor som en femkrona.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i 5 till 6 minuter. Du ser när kakorna börjar få en små brunaktig färk runt kanterna. Ta ut dom och låt de svalna på plåten helt innan du tar av dom. Se till att ha en del plåtar redo, detta går fort.
  • När alla kakor är färdiga så smält choklad och ringa det över alla kakorna.
  • Kakorna kan bli mjuka när du har choklad över dom, men gör som jag när chokladen stelnat så förvara dom i en burk i kylen och ta fram när du ska bjuda, på så sätt är dom alltid krispiga när du tar fram dom.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0