Hej.
Detta är ju bara så fresh, känns som att man hade kunnat sleva i sig flera ton av detta. Enkelt är gott som jag brukar säga!
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
Rivet skal av en halv citron
Saft av en citron
2 dl vispgrädde
- Lägg först gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta fram tre skålar, vispa först äggvitor till ett fast skum och vispa försiktigt ner hälften av sockret, lite i taget. Vispa nu resten av sockret i den andra skålen med äggulorna, ha sen i citronskalet. Häll citronsaften i en kastrull och koka upp lite och ta upp gelatinbladen och ha i dom i den varma citronsaften och ställ kastrullen åt sidan så det svalar. Vispa nu grädden i en annan skål, nu har nog citronsaften svalnat och då ska du blanda det med ägguleblandningen, och sen blanda det med grädden, vänd nu försiktigt ner äggvitorna i detta och rör tills smeten är jämn. Portionera upp i glad och kyl i två timmar. Garnera med resten av det citronskal som är kvar.