Panacotta med hallon/lime

 
 
 
 
4 pers:
4 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 dl socker
1 1/2 gelatinblad
 
Sås:
3 dl frysta hallon
Lime
Florsocker
Ett paket färska hallon
 
 
(Gör din panacotta dagen innan ni ska äta den, eller tidigt på dagen då de tar tid att stelna)
 
 
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten, häll i socker i en kastrull och kärna ur vaniljstången och ha i kärnorna i katrullen och den urkärnade stången, häll i grädden. Koka upp allt, när de kokat upp så ta bort katrullen från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner dom i grädden, låt det stå framme i rumsvärme och rör om då och då tills du ser att vaniljkärmorna ej sjunker till botten, kan ta ett tag, sen häll upp det i glas och ställ det i kylskåpet.
  • koka upp hallonen och när detta är gjort så smakar du av med lime och florsocker, ungefär en halv lime och två matskedar florsocker, efter smak, så kan ej säga exakt hur mycket ni ska ha i, desto mer florsocker så blir ju såsen tjockare också även sötare. så smaka av då och då, sen silar du bort kärnorna om du ej vill ha med dom, häll såsen i en skål och ställ kallt tills panacottan är färdig, toppa med färska hallon och servera.
 


Kommentarer
annsoh

hejsan! hur var din lördag :)?

Svar: Hej hej.den va bara bra, hade bara det mysigt, hur var din lördag?
ha de så bra
Kakan

2013-01-06 @ 17:51:27
URL: http://annsoh.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0