Mina amerikanpannkana.
Publicerat 2013-01-05 15:28:00 i
Dessert
Hejhej alla fina bloggläsare.
Frukost, det är en viktig del av dagen, det viktigaste målet brukar dom säga ju, så varför inte gotta till det ordentligt? Vi bjöd på mina amerikanapannkana till frukost idag, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av de receptet så ni också kan bjuda på en smarrig frukost till era nära och kära
Smet ungefär 35 st:
4 ägg
8 dl filmjölk
10 dl vetemjöl
8 tsk bakpulver
10 tsk strösocker
1 tsk salt
4 msk smör
Servera:
Jordgubbar
Grädde
Honung eller cane syrup
Florsocker
- Viska ihop ägg och filmjölk, blanda vetemjöl, bakpulver salt och socker i en annan skål, smölt smöret så att det ej är för varmt, vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tills den är slät och fin, sen ha i det smölta smöret. Börja stek. Jag använde mig av ett plätt järn, vill ni ha störra så ha ett vanligt järn, men gör do mej lika stora som järnat då. tänk på att det är en smet som lyfter väldigt mycket när den bakat så två matskedar räcker till varje plättjärns hål.
Kommentarer
Svar:
Gu va kul, det är så smarrigt så! =)Hoppas att du tycker om det.
Ha de bäst! =)
Kakan
Svar:
det är det verkligen, tycker att du ska testa =)
Kakan
Svar:
Det är det också =) tycker att du ska testa =)
Kakan
Svar:
Oj du. De ska i när du blandat ägg o socker smeten. De ska jag in o ändra direkt. Tack för att du märkte det :)
Kakan
Trackback