En smak av havets lyx.

Hejsan alla helg vilare.
Denna helgen har de varit fullt upp, vi har haft två underbara vänner på besök som vi bjudit lite mat på, så tänkte dela med mig lite av det idag, så kommer de mer sen. Det blev uppskattat och det är alltid kul att höra att någon säger att man gjort ett bra jobb när man stått länge med det. Här ska ni få receptet på fisksoppan vi serverade som bara är så där himmelsk god, min sambos favorit, plus jag lovade er ett till recept med sherry, så här kommer det.
 
 
 
Soppa 3-4 pers:
1 dl sherry
2 msk hummerfond
5 dl grädde
1 1/2 dl 3% mjölk
2 lax fileer
20 st färska räkor
Smör
Grovmalen svart peppar
Salt
Sockerärtor
 
  • Koka sherry och hummerfond nån minut bara, Blanda i grädden och låt det koka tills det börjar tjockna lite, sen har du i mjölken, under tiden detta kokar så hacka sockerärtorna i tunna skivor, skär laxen i lagom stora kuber och skala dina räkor. Om soppan blir tjock så rädd bara den med lite mjölk, vill du ha mer fondsmak så går de bra att smaksätta med det när soppan är färdig, men lite i taget då fond är väldigt salt. Stek laxen i smör, salta och peppra, stek inte laxen länge alls, då blir den torr och tråkig, häll upp soppan i skålar, ha i laxen och räkorna och toppa med sockerärtorna. Servera med ett gott bröd till om ni känner för det.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0