Pasta med kyckling och krämig sås.

Mat mat MAAAT! Jag bara älskar det, intressant, roligt och gott.
Här kommer ett till recept med få kolhydrater, men gott!
 
 
 
 
3-4 pers
1 msk smör
1 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyffta
60 g prosciutto
2 st stora kycklingfileér
125 g champinjoner
1 st stor mogen tomat
1 msk tomatpure
125 ml vitt vin
250 ml grädde
3 krm grovmalen svart peppar
Färst persilija
(salt)
 
Pasta och parmesan
 
 
 
  • Hetta upp smör och olja i en stekpanna, Haka lök och pressa vitlök och ha i det i stekpannan på låg värme så att allt blir mjukt, hacka prosciutton i lagom stora bitar och ha i det i pannan, stek det tills de blir lite knaprigt. Skiva kycklingen och champinjoner fint, ha i kycklingen i pannan, under tiden kycklingen blir klar så steker du champinjonerna i en annan panna så att de blir gyllenbruna o fina, sen ha i det i den andra stekpannan. Skala din tomat och finhacka den till små små bitar, sen ha i detta tillsammans med tomatpuren plus vinet, rör om väl, låt det puttra ett tar så att alkoholen försvinner, bara någon minut. När det kokat färdigt så rör i grädden och peppar, smaka av om du behöver salt annars hoppar du över det. Koka nu all tills såsen blir tjock. Koka under tiden din favorit pasta och när maten är klar så hyvla över lite parmesan och strö över lite färst persilija.
 
SMAKLIGSPIS



Kommentarer
Rosa

Önskar dej & din familj ett Gott Nytt År !!!! & lycka till med Ella & dina middag-bakverk under 2013 😃

Svar: taaack :DX:XD
Kakan

2013-01-01 @ 14:47:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

andeverythingnice.blogg.se

Något för alla.

RSS 2.0